5.ročník Guláš Majster 2022 Horné Srnie
5.ročník Guláš Majster 2022 Horné Srnie
Sobota 09.07. 2022 – Areál pri kultúrnom dome
Termín uzávierky prihlášok: 15.06.2022
Prihlášky s názvom družstva a menom vedúceho zasielajte na:
info@dychovahudba.sk alebo sms na 0950 405 069
Registrácia sa stáva platnou po zaplatení štartovného poplatku na uvedený účet
Fio banka:
IBAN: SK4483300000002201836057
Štartovné: 20,-€
10:00 hod. | Prezentácia, zahájenie prípravného procesu |
11:00 hod. | Začiatok varenia gulášu |
13:00 -16:00 hod. | Sprievodný program |
15:30 hod. | Začína hodnotenie gulášu – Zahájenie predaja gulášov verejnosti |
16:30 hod. | Vyhlásenie výsledkov súťaže vo varení gulášu |
19:00 – 20:00 hod. | Zbalenie a upratanie súťažného stanoviska |
Organizátor:
Slovenská dychová hudba, IČO:51225492 ,
Brnianska 2038/1, 911 05 Trenčín
_________________________________________________________________
Súťažné družstvá
Minimálny počet členov jedného družstva sú 3 členovia a maximálne 6 členov. Nečlenovia nemôžu do varenia zasahovať! Množstvo vareného gulášu nie je stanovené
Súťaže sa môžu zúčastniť ľubovoľné družstvá, bez ohľadu veku a miesta trvalého bydliska.
Štartovné 20 EUR,
Predmet súťaže:
Uvarenie guláša z ľubovoľného druhu mäsa.
Prihlášky
Do súťaže sa možno prihlásiť zaslaním prihlášky s názvom družstva a menom vedúceho na email: info@dychovahudba.sk, alebo tel. 0950 405 069,
Registrácia sa stáva platnou po zaplatení štartovného poplatku v na účet združenia Fio banka, IBAN: SK4483300000002201836057
Termín uzávierky prihlášok je 15.06.2022
Počet súťažiacich družstiev nie je obmedzený.
Organizačné pokyny:
- Príjazd, obsadenie miesta – 09:00 hod.
- Prezentácia, zahájenie prípravného procesu 10.00 hod.
- Začiatok varenia 11.00 hod.
- Organizátor súťaže zabezpečí pre súťažiace družstvá: stôl a sedenie pre členov súťažného družstva, palivové drevo a 20 plastových tanierov a lyžíc + 2 bochníky chleba, vodu na varenie,
- Pomôcky na varenie (kotol, naberačky, nôž, dosky a pod.), mäso, masť a ingrediencie si zabezpečí súťažiace družstvo·
Mäso a cibuľa, príp. zemiaky nemôžu byť dopredu tepelne spracované, predvarené, pácovaním upravené, musia byť v surovom stave. Súťažiaci sú povinní všetky ingrediencie potrebné na prípravu gulášu pripravovať priamo na mieste (krájanie cibule, mäsa a pod).
- Guláš sa môže variť na rôzny spôsob (maďarský, kotlíkový, fazuľový, držkový a iné) podľa krajových zvyklostí.
- Za čistotu, poriadok a disciplínu zodpovedá súťažiace družstvo v priestore,ktorý bude mať vytýčený.
Guláš sa nemôže variť na otvorenom ohni!
- Porota začína o 15:00 hod. zozbieraním vzoriek gulášov, hodnotenie gulášu o 15.30 hod. Do toho času musí byť varenie gulášu ukončené a týmto časom sa môže zahájiť predaj gulášu verejnosti!
- Organizátori zabezpečia odbornú porotu a hygienický dozor. Členovia poroty kontrolujú nezávisle na sebe, spôsob varenia a finálny produkt. Hygienický dozor dohliada na čerstvosť ingrediencií a postupu varenia.
- Každé súťažné družstvo môže poskytnúť guláš na predaj.
- Vyhlásenie výsledkov súťaže vo varení gulášu bude o cca 16.30 hod.
- Súťažné družstvá sú povinné maximálne do 21.00 hod zbaliť upratať a uvoľniť svoje súťažné stanovisko.
- Organizátor súťaže zabezpečí pre súťažiace družstvá, ako aj pre verejnosť živú hudobnú produkciu, atrakcie pre deti,
- Organizátor zabezpečí bufet s občerstvením a nápojmi..
- Päťčlenná porota bude hodnotiť chuť, hustotu, farbu gulášu, mäso, zemiaky.
Ceny:
3 súťažné družstvá, ktorých guláš bude odbornou porotou vyhlásený ako najlepší získavajú titul „GULÁŠ MAJSTER 2022 HORNÉ SRNIE“.
- miesto: 100 €, pohár, medailu, vecné ceny
- miesto: 50 €, pohár, medailu, vecné ceny
- miesto: 30 €, pohár, medailu, vecné ceny
Aktuálne prihlásené súťažné družstvá.
1.MLSNÉ JAZÝČKY
Kapitán: Ivan Kušnír2.Cezpoľní
Kapitán: Rastislav Sabadka3.Gumkáči
Kapitán: Jozef Patka4.Motorkári
Kapitán:Denis Savka5.Stavbári
Kapitán: Andrej Miklátek6.Dušičky
Kapitán: Miro Dušička7.Charlie:
Jaroslav Tkáč8.Hasiči Hloža